- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

Επιστημονική ημερίδα με θέμα:“Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων”

Το Περιοδικό της Ποιότητας Eco-Q, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Ποιότητας Β. Ελλάδος,το διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου, 546 28 Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310 504504).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Περιοδικό της Ποιότητας Eco-Q, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Ποιότητας Β. Ελλάδος διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη, την επιστημονική ημερίδα με θέμα:

“Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων”

την  Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου, 546 28 Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310 504504). 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων – Π.Ε.ΤΕ.Τ. 

Σε κάθε Σύνεδρο θα διανεμηθεί Τόμος με τις Εισηγήσεις του Συνεδρίου, καθώς και Βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Περιοδικό Eco-Q , Τηλ: 210 6026454, E-mail: [email protected] [1].

Θεματικές Ενότητες Ημερίδας

Ώρα έναρξης 08.30 & Λήξης 17.00

q       Η Συμβολή της Τεχνολογίας στην Ασφάλεια των Τροφίμων και της Διατροφής

q       Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Ασφάλειας των Τροφίμων

q       (ISO 22000 – HACCP – AGRO)

q       Υγιεινή και Ασφάλεια στην Βιομηχανία Τροφίμων

q       Ανάλυση Επικινδυνότητας

q       Ποιότητα και Αγροτική Ανάπτυξη

q       Η Διοίκηση της Καινοτομίας (Innovation Process Management) – Νέες Τάσεις

q       Συσκευασία Τροφίμων & Logistics

q        Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των Τροφίμων

q       Ασφάλεια Τροφίμων στα Νοσοκομεία

q       Ποιότητα και Καταναλωτής – Έλεγχος της Αγοράς στον κλάδο των τροφίμων

 

Εισηγητές Συνεδρίου (έως 10/12/2007)

·  κ. Γεώργιος Τσιότρας, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας*

·  κ. Γιάννης Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή *

·  Εκπρόσωπος, ΕΦΕΤ*

·  Εκπρόσωπος, ΕΣΥΔ*

* Αναμένεται επιβεβαίωση

·  κ. Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης, Καθηγητής Μηχ. Τροφίμων Α.Π.Θ. Δ/ντής Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Τρόφιμα και Καταναλωτής»

 

·  κ. Ιωάννης Γ. Μπλούκας, Καθηγητής, Εργαστήριο Επεξεργασίας & Μηχανικής Τροφίμων, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Η πολλαπλή σημασία της συσκευασίας στην ποιότητα των τροφίμων για τον καταναλωτή και τη βιομηχανίας τροφίμων»

 

·  κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, Αν. Καθηγητής Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«Μικροβιολογικές προδιαγραφές των τροφίμων σύμφωνα με την Οδηγία ΕΚ 2073/2005»

 

·  κα Μαρία Τσιμίδου, Αν. Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η εμπειρία από την πορεία του “Κρόκου Κοζάνης” μέσα στον χρόνο και οι προκλήσεις του παρόντος»

 

·  κ. Κώστας Κουτσουμανής, Επ. Καθηγητής Γεωπονική Σχολή, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων Α.Π.Θ

«Μικροβιακοί Χρονοθερμοκρασιακή Δείκτες: Μία νέα τεχνολογία για την παρακολούθηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων κατά την παραμονή τους στην ψυκτική Αλυσίδα»

 

·  κα Νίνα Παπαδοπούλου, Διαιτολόγος – Προϊσταμένη Τμ. Διατροφής Νοσοκομείου Δράμας

«Διασφάλιση Ποιότητας Τροφίμων στο Τμήμα Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας – Πιστοποίηση κατά ISO-22000»

 

·  κ. Γεώργιος Σειραγάκης, Food Chemist Msc, Food Allergens Lab

«Αλλεργιογόνα Τρόφιμα και Εργαστηριακοί Έλεγχοι»

 Επίσης, θα υπάρξει συμμετοχή εισηγητών: από Φορείς Πιστοποίησης,   ΣΔΠ Βιομηχανιών Τροφίμων και Συμβούλων Ποιότητας και Εργαστηρίων.