- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

NEWSLETTER 00-2012

Όλοι εμείς που προσπαθούμε εθελοντικά να στηρίξουμε το επάγγελμά μας και να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους μας, σας ευχόμαστε μια Νέα Χρονία με υγεία και με καλύτερες συνθήκες για τη χώρα μας.

περισσότερα [1]

________________________________________________________________________________________________________

HORECA 2013 [2]

Το φετινό πρόγραμμα αναμένεται πιο εμπλουτισμένο από ποτέ, αφού θα φιλοξενήσει για ακόμη μια φορά το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το project «Ελληνικό Πρωινό» σε συνεργασία με το ΞΕΕ, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ υπό την αιγίδα του SCAE HEllas, το 2ο Beer Festival και πληθώρα καινούργιων events!

Πιο αναλυτικά:

6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας 
Φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα βρίσκεται η ανάληψη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS), στην Αθήνα το 2016. Στα πλαίσια αυτά θα φιλοξενηθούν στη 8η HORECA οι προκριματικοί διαγωνισμοί γαστρονομίας της WACS, οι νικητές των οποίων θα διαγωνιστούν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να αναδειχθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Νορβηγία το 2014. Σύμφωνα με τους κανόνες της WACS, οι κριτές που θα αναδείξουν τους νικητές στη ΗORECA θα είναι μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό γι ‘αυτό το λόγο. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η γερμανική ομάδα γαστρονόμων Pure Berlin (που μετρά εκατοντάδες μέλη chefs) σε δύο μοναδικές γαστρονομικές επειδείξης (μαγειρικής & ζαχ/κής). Φυσικά από τις εκδηλώσεις της Λέσχης δεν θα λείψουν οι διαγωνισμοί, τα events και οι παρουσιάσεις!
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

“Ελληνικό Πρωινό” από το Ξ.Ε.Ε. 
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρουσιάσει στα πλαίσια της 8ης HORECA 2013 όλες τις εξελίξεις γύρω από το project «Ελληνικό Πρωινό». Έτσι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Hall 4, θα αναδειχθούν τα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία. Το πρόγραμμα των επιμέρους εκδηλώσεων για το συγκεκριμένο event θα περιλαμβάνει μια πληθώρα μαγειρικών επιδείξεων από γνωστούς chefs, οι οποίοι θα προτείνουν διάφορες εκδοχές πρωινών γευμάτων από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται σε ειδικά περίπτερα τα προϊόντα παραγωγών που έχουν υπογράψει τοπικά σύμφωνα ποιότητας με το ΞΕΕ, για την προώθηση του «Ελληνικού Πρωινού».

2ο HORECA BEER FESTIVAL 
Η επιτυχία του 1ου Beer Festival παρότρυνε τη διοργανώτρια να προετοιμάσει μια μεγαλύτερη γιορτή μπίρας, με περισσότερες συμμετοχές beer bartenders, ενδιαφέροντες διαγωνισμούς και παρουσιάσεις των νέων trends. Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μιλήσουν για τη μυστικά της ζυθοποίησης, ενώ παρόντα θα είναι και τα σημαντικότερα brands μπίρας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Και φυσικά δεν θα λείψουν ούτε οι μαγειρικές επιδείξεις από γνωστούς chefs.

Η μπιραρία του αύριο: Στα πλαίσια του 2ου Beer Festival, θα οργανωθεί και ένα πάνελ ομιλητών με θέμα «Η Μπιραρία του αύριο». Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου,16:30-18:00, εταιρείες κατασκευής, αρχιτεκτονικής και interior διακόσμησης, θα αναπτύξουν θέματα ανακαίνισης χαμηλού κόστους και εξαρχής κατασκευής χώρων μαζικής Εστίασης, ενώ θα παρουσιάσουν και επιτυχημένα case studies.

ΗORECA WINE: 
Νέος τομέας κρασιού Στα πλαίσια της έκθεσης HORECA θα διοργανωθεί το 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υψηλής αισθητικής, στο hall 4. Περισσότερες από τριάντα οινοποιητικές εταιρείες θα αναδείξουν τη σημασία και το ρόλο του επώνυμου ελληνικού κρασιού στη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας. Το 1o Σαλόνι Κρασιού θα πλαισιώνεται και από σειρά εκδηλώσεων και γευστικών δοκιμών.

Η Ένωση θα συμμετάσχει στην Έκθεση με περίπτερο στις 10 & 11 Φεβρουαρίου.

περισσότερα [3]

________________________________________________________________________________________________________

[4]

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, θα συμμετάσχει με Περίπτερο στην Έκθεση «ΑΡΤΟΖΑ» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 έως 26 Φεβρουαρίου στο METROPOLITAN EXPO.Επίσης, η Ένωση θα συμμετάσχει και στην Ημερίδα – Παρουσίαση «Q-Bake conference» στο C2 hall την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013.

περισσότερα [5]

 

________________________________________________________________________________________________________

Η 5η Μεσογειακή έκθεση για την ελιά και το ελαιόλαδο «Ελαιοτεχνία 2013». Στις 1 με 3 Μαρτίου,  η «Ελαιοτεχνία» θα στεγαστεί στο κτίριο Ξιφασκίας στο πρώην Δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού και συμμετέχει το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα.

Θα συμμετάσχουν όμως και πολλοί παραγωγοί, αφού φέτος η διοργάνωση ήρθε σε επαφή με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια της Ελλάδας για να προσκαλέσει κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων θα συμμετέχει με περίπτερο και σχεδιάζει την οργάνωση σχετικής εκδήλωσης.

περισσότερα [6]