- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

NEWSLETTER 01-2013

Τεχνο-λόγια

Όπως έχετε αντιληφθεί, γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από την Ένωση με πολύπλευρη δραστηριότητα με στόχο την υποστήριξη των μελών της αλλά και γενικότερα των Τεχνολόγων Τροφίμων. Η προσπάθεια αυτή είναι συνέχεια της εξέλιξης της Ένωσης και της συμμετοχής στο ΚΔΣ και στις ΔΕ, άξιων συναδέλφων.

Η προσπάθεια αυτή, για να έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μονοσήμαντη. Χρειάζεται να έχει τη συμμετοχή όλων με τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους και κυρίως με την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής που είναι μόλις 2 ευρώ τον μήνα, όσο ένας καφές.

Η πληρωμή της ετήσιας συνδρομής στην Ένωση είναι η αποδοχή του έργου της αλλά και το εργαλείο για την ανάπτυξή της.

Μπορείτε να καταθέσετε τη συνδρομή σας, στους αναφερόμενους στο site μας λογαριασμούς.

______________________________________________________________________________________________________

Σεμινάριο επιχειρηματικότητας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο σεμινάριο επιχειρηματικότητας που απευθύνεται αποκλειστικά στους αποφοίτους του Ιδρύματος.

…περισσότερα εδώ [1]

______________________________________________________________________________________________________

Πανελλήνιο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας 2013

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους φοιτητές και πτυχιούχους του, που επιθυμούν να αποκτήσουν επιχειρηματική κουλτούρα, υποστηρίζοντας σπουδαστές, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις στο να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, οργανώνεται και εκτελείται από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

…περισσότερα εδώ [2]

_____________________________________________________________________________________________________

Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιήσει σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις, θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.

…περισσότερα εδώ [3]

Η καινοτομία αυτή, παίρνει διαστάσεις «επανάστασης στη Φυσική», αλλά και πιθανώς διαστάσεις… μεγαλοπρεπούς φούσκας. Στην πρώτη περίπτωση μάς υπόσχεται πάμφθηνη ενέργεια από μία χούφτα χώμα, παραγόμενη σε θερμοκρασία δωματίου από μια συσκευή μεγέθους… μιας μηχανής του καφέ. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα δράμα φρούδων ελπίδων και, ενδεχομένως, με μια απατεωνιά απύθμενης θρασύτητας. Και στις δύο περιπτώσεις, σχετίζεται άμεσα και με τη χώρα μας και οφείλουμε να το προσέξουμε.

…περισσότερα εδώ [4]

___________________________________________________________________________________________________

IFA Workshop on Risk Communication.

The workshop is organised by the ISEKI-Food Association as pre-conference workshop to the 4th MoniQA International Conference “Food Safety under Global Pressure of Climate Change, Food Security and Economic Crises” (http://budapest2013.moniqa.org/ [5]).

…περισσότερα εδώ [6]

__________________________________________________________________________________________________

Food Vision 2013. The most influential meeting of minds in the food, drink and nutrition industries

Food Vision is the ultimate event for global leaders in food and drink development.
Combining business networking with innovative thinking and commercial insight, this is the ideal platform to explore the key issues that will dictate future business success.

…περισσότερα εδώ [7]

__________________________________________________________________________________________________

NutraIngredients Probiotech & Microbiota 2013

The conference is the only event to unite R&D specialists, product manufacturers, marketers, academia and regulatory bodies, making it the most comprehensive business-facing, research-driven conference in the pre- and probiotic arena.

…περισσότερα εδώ [8]

__________________________________________________________________________________________________

Επιδοτούμενα Σεμινάρια για εργαζόμενους

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής της ΠΕΤΕΤ, σε συνεργασία με πιστοποιημένο ΚΕΚ, προσκαλεί Τεχνολόγους Τροφίμων, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, που εργάζονται και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ σε επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια.

…περισσότερα εδώ [9]

__________________________________________________________________________________________________

Αλλαγή …φρουράς στον ΕΦΕΤ.

Με δημόσιο απολογισμό και προτάσεις για αυτονομία του ΕΦΕΤ ολοκληρώνει την πολύ επιτυχημένη πορεία του στον φορέα ο Γιάννης Μίχας.

..περισσότερα εδώ [10]

Ο Ιωάννης Τσιάλτας του Πέτρου, Γεωπόνος, πτυχιούχος Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, είναι ο νέος Πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

…περισσότερα εδώ [11]

___________________________________________________________________________________________________

Newsletter

Για τον καλύτερο σχεδιασμό του newsletter της Ένωσης, μπορείται να στείλετε τις παρατηρήσεις σας στο mail της Ένωσης. Επιπλέον, εαν θέλετε να αρθρογραφήσετε ή να παρουσιάσετε την εργασία σας ή τη μελέτη σας, στον ιστότοπο της Ένωσης, μπορείται επίσης να στείλετε το κείμενό σας στο mail της Ένωσης.

Για την διάχυση των δράσεων της Ένωσης, μπορείτε να προωθήσετε το παρόν σε συναδέλφους σας που πιθανά να ενδιαφέρονται.

Υπεύθυνος Ηλ. Έκδοσης

Σπύρος Κοντός