- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

Ο ΟΜΕΔ δικαιώνει την ΠΕΤΕΤ αλλά….

Η εισήγηση της μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ δικαιώνει τις θέσεις των Τεχνολόγων Τροφίμων όπως αυτές διατυπώθηκαν από την ΠΕΤΕΤ.

Δυστυχώς όμως και αυτή η εισήγηση της μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ prot-44-2011-texnologoi-trofimon [1]προσέκρουσε στην άρνηση και αδιαλαξία του ΣΕΒ & ΣΕΒΤ, οι οποίοι στηριζόμενοι στα αντιλαϊκά – αντιεργατικά μέτρα που εγκατέστησε η Κυβέρνηση των Μνημονίων, επιβάλλουν την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και την αντικατάστασή τους από τις Ατομικές – Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως η Πράξη που βάζει ταφόπλακα στις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας έχει ημερομηνία την 28.02.2012 δηλ. το διάστημα που η χώρα κυβερνάται από μία Κυβέρνηση που δεν έχει καμία λαϊκή εντολή και άρα καμία Νομιμοποίηση για τα πεπραγμένα της.

“…μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία αποκλειστικά με κοινή συμφωνία των μερών, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Ν. 1876/90, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 6/28.02.2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.”

Η ΠΕΤΕΤ δηλώνει την οδύνη της για την κατάργηση της ΣΣΕ , δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει με όσα νόμιμα μέσα διαθέτει ενάντια στην κατάσταση που διαμορφώνεται,  καλεί όλους τους Τεχνολόγους Τροφίμων να συσπειρωθούν στις τάξεις της και να δηλώσουν με την ψήφο τους την εναντίωσή τους στο Μνημόνιο καταψηφίζοντας τα Κόμματα που το προωθούν και το στηρίζουν.