- Π.Ε.Τ.Ε.Τ. - https://petet.gr -

Υπογράφτηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπογράφτηκε και μπήκε σε ισχύ η νέα Σ.Σ.Ε. των Τεχνολόγων Τροφίμων, που ισχύει αναδρομικά από 01/01/2008 και επεκτίνεται μεχρι τις 31/12/2009.

Η νέα Σ.Σ.Ε.  κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης και στο Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας ώστε να καταστεί υποχρεωτική για όλα τα μέλη της και κατ’ επέκταση για όλους τους Τεχνολόγους Τροφίμων, ακόμα κι αν αυτοί εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στον ΣΕΒ ή στον ΣΕΒΤ.

Σύμφωνα με τη νέα ΣΣΕ ο αρχικός μισθός σήμερα – χωρίς κανένα επίδομα – ξεκινά περίπου από 1030 ευρώ μηνιαίως (μικτά) και καταλήγει να ξεπερνά τα 1430 ευρώ στα μεγάλα κλιμάκια.

Σ’ αυτά τα ποσά προστίθενται τα επιδόματα που δικαιούται κατά περίπτωση ο καθένας και τα οποία καθορίστηκαν ως εξείς:

– Επίδομα προϊσταμένου (παραγωγή, ποιοτικός έλεγχος, διαχείρηση/διασφάλιση ποιότητας, συστ. ασφάλειας τροφίμων): 19 %

– Επίδομα υπευθυνότητας: 16 %

– Επίδομα τεχνικού ασφάλειας: 13 %

– Επίδομα διαχειριστικών λαθών: 9 %

– Επίδομα γάμου: 10 %

– Επίδομα τέκνων: 5 % για κάθε παιδί.

– Επίδομα ξένης γλώσσας: 5 %

– Επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας: αναλόγως

Στη ΣΣΕ καθορίζονται επίσης πολλά εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα στα οποία η ΠΕΤΕΤ φρόντισε να υπερασπιστεί τα μέλη της.

Θυμίζουμε τη βασική υποχρέωση των μελών της και τα καλούμε να είναι ταμιακά ενημερωμένα καταβάλοντας την  συνδρομή τους στην Ένωση που είναι 25 ευρώ το χρόνο και που αποτελεί τη βασική δύναμη κινήσεως της, ώστε να μπορεί να διαπραγματεύεται αξιοπρεπώς τα δικαιώματα των μελών της και να υπολοιεί τις υπόλοιπες δράσεις της.

Για την ευκολότερη καταβολή των συνδρομών γίνεται για πρώτη φορά αξιοποίηση του άρθρου 19 της ΣΣΕ, όπου προβλέπεται με μια απλή δήλωση του μέλους να καταβάλεται η εισφορά από την εργοδότρια εταιρία του καθενός κάθε τέλος του έτους, επ’ ονόματί τους.

Τα μέλη μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΠΕΤΕΤ & το Περιφερειακό τμήμα για επιπλέον πληροφορίες.