Επιστημονική ημερίδα με θέμα:“Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων”
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 8 Ιανουαρίου 2008 ΕκτύπωσηΤο Περιοδικό της Ποιότητας Eco-Q, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Ποιότητας Β. Ελλάδος,το διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου, 546 28 Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310 504504).
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το Περιοδικό της Ποιότητας Eco-Q, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Ποιότητας Β. Ελλάδος διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη, την επιστημονική ημερίδα με θέμα:
“Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων”
την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου, 546 28 Θεσσαλονίκη – Τηλ: 2310 504504).
Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων – Π.Ε.ΤΕ.Τ.
Σε κάθε Σύνεδρο θα διανεμηθεί Τόμος με τις Εισηγήσεις του Συνεδρίου, καθώς και Βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχή, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Περιοδικό Eco-Q , Τηλ: 210 6026454, E-mail: [email protected].
Θεματικές Ενότητες Ημερίδας
Ώρα έναρξης 08.30 & Λήξης 17.00
q Η Συμβολή της Τεχνολογίας στην Ασφάλεια των Τροφίμων και της Διατροφής
q Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Ασφάλειας των Τροφίμων
q (ISO 22000 – HACCP – AGRO)
q Υγιεινή και Ασφάλεια στην Βιομηχανία Τροφίμων
q Ανάλυση Επικινδυνότητας
q Ποιότητα και Αγροτική Ανάπτυξη
q Η Διοίκηση της Καινοτομίας (Innovation Process Management) – Νέες Τάσεις
q Συσκευασία Τροφίμων & Logistics
q Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των Τροφίμων
q Ασφάλεια Τροφίμων στα Νοσοκομεία
q Ποιότητα και Καταναλωτής – Έλεγχος της Αγοράς στον κλάδο των τροφίμων
Εισηγητές Συνεδρίου (έως 10/12/2007)
· κ. Γεώργιος Τσιότρας, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας*
· κ. Γιάννης Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή *
· Εκπρόσωπος, ΕΦΕΤ*
· Εκπρόσωπος, ΕΣΥΔ*
* Αναμένεται επιβεβαίωση
· κ. Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης, Καθηγητής Μηχ. Τροφίμων Α.Π.Θ. Δ/ντής Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Γεωπονική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
«Τρόφιμα και Καταναλωτής»
· κ. Ιωάννης Γ. Μπλούκας, Καθηγητής, Εργαστήριο Επεξεργασίας & Μηχανικής Τροφίμων, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
«Η πολλαπλή σημασία της συσκευασίας στην ποιότητα των τροφίμων για τον καταναλωτή και τη βιομηχανίας τροφίμων»
· κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, Αν. Καθηγητής Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
«Μικροβιολογικές προδιαγραφές των τροφίμων σύμφωνα με την Οδηγία ΕΚ 2073/2005»
· κα Μαρία Τσιμίδου, Αν. Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η εμπειρία από την πορεία του “Κρόκου Κοζάνης” μέσα στον χρόνο και οι προκλήσεις του παρόντος»
· κ. Κώστας Κουτσουμανής, Επ. Καθηγητής Γεωπονική Σχολή, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων Α.Π.Θ
«Μικροβιακοί Χρονοθερμοκρασιακή Δείκτες: Μία νέα τεχνολογία για την παρακολούθηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων κατά την παραμονή τους στην ψυκτική Αλυσίδα»
· κα Νίνα Παπαδοπούλου, Διαιτολόγος – Προϊσταμένη Τμ. Διατροφής Νοσοκομείου Δράμας
«Διασφάλιση Ποιότητας Τροφίμων στο Τμήμα Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας – Πιστοποίηση κατά ISO-22000»
· κ. Γεώργιος Σειραγάκης, Food Chemist Msc, Food Allergens Lab
«Αλλεργιογόνα Τρόφιμα και Εργαστηριακοί Έλεγχοι»
Επίσης, θα υπάρξει συμμετοχή εισηγητών: από Φορείς Πιστοποίησης, ΣΔΠ Βιομηχανιών Τροφίμων και Συμβούλων Ποιότητας και Εργαστηρίων.