Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)”
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 10 Απριλίου 2017 ΕκτύπωσηΣας ενημερώνουμε σχετικώς με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Παν.Αιγαίου.
Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)” διοργανώνεται στη Μύρινα Λήμνου, στο διάστημα 25-30 Ιουνίου 2017, από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων. Ένα πλήθος από διακριτές ή/και ετερόκλητες παραμέτρους (μεσογειακός χώρος, βιοποικιλότητα, τοπικά προϊόντα και παραγωγική διαδικασία, μεσογειακή διατροφή και υγεία του ανθρώπου) αποτελούν κομμάτια ενός διεπιστημονικού “παζλ” το οποίο στην πράξη προσδίδει μοναδική ποιότητα στα προϊόντα της Μεσογείου. Αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων Θερινών Σχολείων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, των (α) Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (MedFood 2012) και (β) Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015) σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.
Ακολουθεί το πλήρες δελτίο τύπου MedFood2017_Δελτίο Τύπου
Γραμματεία ΠΕΤΕΤ