Σεμινάρια υψηλού επιπέδου στην ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2018 από την ΠΕΤΕΤ
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 23 Ιανουαρίου 2018 ΕκτύπωσηΗ Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων θα συμμετέχει και φέτος στην 8η Έκθεση Αρτιποιίας-Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA στις 24-26/2/2018 στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ. Τη Κυριακή 25/2/2018 θα πραγματοποιηθούν επιστημονικά σεμινάρια με την εγκυρότητα και την υπογραφή της ΠΕΤΕΤ, με θέματα όπως:
1. “Προζύμια ως λειτουργικός παράγοντας στην αρτοποιία και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών”
Εισηγητές:
Μιχάλης Ορεστίδης – Τεχν.Τροφ. 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
Εύα Κωνσταντίνη -Βιοτεχνολόγος MSc, Sensory Evaluation Άρτου
2.”Εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αλεύρου”
Εισηγητής:
Διαμαντής Παπαπαναγής – Τεχν. Τροφ. 20ετή βιομηχανική εμπειρία
Διάρκεια μαζί με ερωτήσεις κοινού: 1 ώρα
Θα υπάρχουν προϊόντα έτοιμα τα οποία μετά την εισήγηση θα αξιολογηθούν τεχνικά απ τους εισηγητές .Θα ακολουθήσει οργανοληπτική αξιολόγηση και ανάλυση επί των αποτελεσμάτων.
3.”Γλυκά και παγωτά ελεύθερα ζάχαρης”
Επίδειξη γλυπτικής-παραγωγής καραμέλας χωρίς ζάχαρη και εφαρμογή της σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής .
Εισηγητές:
Γιάννης Σμαρνάκης -Τεχν.Τροφ. 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
Σταύρος Γιαπιτζης -Τεχν. Τροφ, Μαστερ Pastry Chef
Διάρκεια μαζί με ερωτήσεις κοινού: 1 ώρα
4.”Προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και πως θα προστατευτούμε από την διασταυρούμενη επιμόλυνση”
Εισηγητές:
Έλενα Σακαρέλη Τεχν. Τροφίμων
σε Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοιλιοκάκης
Διάρκεια μαζί με ερωτήσεις κοινού: 1 ώρα
Οι τεχνολόγοι τροφίμων είναι οι επιστήμονες που μπορείς να εμπιστευθείς.