Δελτίο τύπου για τις εκδηλώσεις της ένωσης στα πλαίσια της ΑΡΤΟΖΥΜΑ 2018.
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 28 Φεβρουαρίου 2018 ΕκτύπωσηΤο περιφερειακό τμήμα Β.Ε. της Π.Ε.ΤΕ.Τ. ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση
Α.Της επιστημονικής ημερίδας που οργάνωσε το Σάββατο 24/2/2018 με θέμα :« Αρτοποϊία –ζαχαροπλαστική-παγωτό σύγχρονες τάσεις και προοπτικές» στο εκθεσιακό κέντρο Ν.Γερμανός .
Β.Προχωρημένων σεμιναρίων με θεωρητικό και πρακτικό μέρος την Κυριακή 25/2/2018 με θεματα:
- «Προζύμια ως λειτουργικός παράγοντας στην αρτοποιία και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών»
- «Εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αλεύρου»
- «Γλυκά και παγωτά ελεύθερα ζάχαρης»
Επίδειξη γλυπτικής-παραγωγής καραμέλας χωρίς ζάχαρη και εφαρμογή της σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής - «Προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και πως θα προστατευτούμε από την διασταυρούμενη επιμόλυνση»
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε :
1.Την HELEXPO-ΔΕΘ για την φιλοξενία και τον Γενικό Δ/ντη κύριο Α.Τσαξιρλή για τον χαιρετισμό του.
- Τον πρόεδρο του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης κύριο Δ.Πετρίδη.
Καθώς και τους ομιλητές που μας τίμησαν προσεγγίζοντας μεγάλη επάρκεια τα θέματα τους.
- Μαρία Παπαγεωργίου,Χημικό PhD ,Αν.Καθηγήτρια, Σχολής Τεχνολ.Τροφίμων,Α.Τ.Ε.Ι.Θ
- Σταύρο Τσιαγκίδη,Τεχνολόγο τροφίμων ,Υπ.Ποιότητας αρτοβιομηχανίας ΒΕΡΓΙΔΗ
- Σέργιο Τουχικιάν, Τεχνολόγο τροφίμων ,Υπ.Ποιότητας βιομηχ.γαλακτοκομικών ΚΟΡΥΦΗ
- Μαρία Αλεξανδράκη, Τεχνολόγο Τροφίμων, ΕΕΣ Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας
5 .Άννα Πατσιούρα , Χημικό ,Έρευνα & ανάπτυξη, Μύλοι Κρήτης
- Γεώργιο Μπόσκου, Καθηγητή Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
- Σύλβια Μαραντίδου, Γεωπόνο-Τεχνολόγο Τροφίμων, Υπεύθυνη ποιότητας Unismack SA
- Μαρία Γαβρηιλίδου, Τεχνολόγο τροφίμων, Επιθεωρήτρια επι/σεων,Περ.Διευ/νσης ΕΦΕΤ
- Θωμά Ζαφειριάδη, Τεχνολόγο Τροφίμων MSc-Κτηνίατρο,,Σύμβουλο ποιότητας &ασφάλειας τροφίμων,Εστία Lab.
Τους εισηγητές των σεμιναρίων:
1. Μιχάλη Ορεστίδη – Τεχνολόγο Τροφίμων 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
2. Εύα Κωνσταντίνη –Βιοτεχνολόγο MSc, Sensory Evaluation Άρτου
3. Διαμαντή Παπαπαναγή – Τεχνολόγο Τροφίμων 20ετή βιομηχανική εμπειρία
4. Γιάννη Σμαρνάκη – Τεχνολόγο Τροφίμων 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
5. Σταύρο Γιαπιτζη – Τεχνολόγο Τροφίμων -Μαστερ Pastry Chef
6. Έλενα Σακαρέλη Τεχνολόγο Τροφίμων 10ετή βιομηχανική εμπειρία
7. Ελπίδα Γαλανοπούλου-Εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρίας Κοιλιοκάκης
Συγχαίρουμε την Ε.Γραμματέα του π.τ.β.ε. της ΠΕΤΕΤ Κορίνα Λαζαρίδη για τον εξαιρετικό συντονισμό και την οργάνωση της δράσεων , τα μέλη της διοίκησης Όλγα Παπαδοπούλου και Κοκονά Κωνσταντίνο για την συμβολή τους στην οργάνωση της ημερίδας και της έκθεσης.
Τα μέλη μας όπως οι Όλγα Γιανάκ, Κωσταντίνος Τσαούσης, Μαλιώκα Έλενα καθώς και την πολυπληθή εθελοντική ομάδα από νέα μέλη και φοιτητές μας που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις και στελέχωσαν το περίπτερο στην έκθεση.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε επίσης το Βελιάνη Χρήστο για την επιτυχημένη του παρουσίαση «Ελληνικό τρόφιμο & branding» στο πλαίσιο της Boutique Detrop.
Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της κεντρική διοίκισης Μανιατέα Παναγιώτη, Μαριάννα Τρίμα, Μαργέλη Μηλένα και τους συναδέλφους από τα κεντρικά μας στην Αθήνα για την πολυπληθή και ουσιαστική συμβολή τους .
Τέλος δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλο το επιστημονικό και επαγγελματικό φάσμα του τομέα τροφίμων στην Ελλάδα.
Έλενα Σακαρέλη
Πρόεδρος Π.Τ. Βορέιου Ελλάδος