Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
  • rss
  • Εκλογές ΠΕΤΕΤ
  •  Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Διοίκηση – Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.)
      • Περιφερειακό Τμ. Αττικής
      • Περιφερειακό Τμ. Β. Ελλάδας
    • Λειτουργία
      • Κανονισμός λειτουργίας
    • Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
    • Καταστατικό Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Σ.Σ.Ε.
    • Επαγγελματικά δικαιώματα
    • Στόχοι
  • Γίνε μέλος
    • Είμαι μέλος της ΠΕΤΕΤ και επιθυμώ να επανενεργοποιηθώ. Τι πρέπει να κάνω?
    • Θέλω να γίνω μέλος της ΠΕΤΕΤ, τι πρέπει να κάνω;
  • Εργασία
    • Τεχνικές εκθέσεις&διαγράμματα ροής , μελέτες ασφάλειας τροφίμων και ανάπτυξης προϊόντων.
  • Δραστηριότητες
    • 7ο Διεθνές συνέδριο Επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων
    • 6ο Διεθνές συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων 18-19 Μαρτίου 2017
    • Συνέδρια/Ημερίδες/Επιμόρφωση
  • Επικοινωνία
    • Φόρμα επικοινωνίας
    • Newsletter Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
  • Συνεργασίες
  • English
    • Activities
    • Goals & Proffesional rights
  • Μέλη ιστοσελίδας
    • Εγγραφή μέλους ιστοσελίδας

Έρευνα της ΠΕΤΕΤ με τίτλο “Τεχνολόγοι & Επιστήμονες τροφίμων στην αγορά εργασίας”

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 11 Μαΐου 2024 Εκτύπωση Εκτύπωση

 Αγαπητοί συνάδελφοι φίλοι και συνεργάτες , ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας της ένωσης μας για την θέση των επιστημόνων & τεχνολόγων τροφίμων στην αγορά εργασίας. Η έρευνα ήταν ανώνυμη και συμμετείχαν 852 άτομα. Προφανώς δεν γνωρίζουμε πόσο αντιπροσωπευτικό ήταν το δείγμα αλλά θεωρούμε ότι αποτυπώνεται μια τάση την οποία πρέπει να λάβουμε υπόψιν, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα διαβιβάσουμε ,όπως απαιτεί πλέον η νομοθεσία .τα αποτελέσματα στον ΣΕΒ καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επαν-υπογραφή ομοιοεπαγγελματικής συμβάσης εργασίας για τα μέλη ΠΕΤΕΤ. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι , η ΠΕΤΕΤ αποτελεί επίσημο κοινωνικό εταίρο, ως μοναδική εκπρόσωπος των επιστημόνων & τεχνολόγων τροφίμων από το 1981. Προσφάτως έχει εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ με ΑΜ 1-00549 , ώστε να καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας για την συλλογική διαπραγμάτευση μεταξύ κοινωνικών εταίρων.

Οι συνάδελφοι που απαξιώνουν την συλλογική δράση. καλό είναι να λάβουν υπόψιν ότι στις δημοκρατικές και ελεύθερες κοινωνίες , που εμείς θέλουμε να δραστηριοποιούμαστε , τις αποδοχές δεν τις ορίζουν υπουργοί ή πατερούληδες… αλλά αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Το κράτος λειτουργεί ρυθμιστικά ώστε να τηρούνται οι κανόνες. Στην διεκδίκηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων το μέγεθος μετράει, γίνε ενεργό μέλος της ΠΕΤΕΤ, ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.

1.Είσαι μέλος της ΠΕΤΕΤ ; ΝΑΙ 60,1% – ΟΧΙ 39,9%

2.Φύλλο; ΑΡΡΕΝ 25% – ΘΗΛΥ 75%

3.Ηλικία 22-30 47,1% – 31-45 37,7% – ΑΝΩ 45 15,1%

4.Εργασιακή κατάσταση ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ 76,9%- ΔΗΜΟΣΙΟΣ 8% – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 7,1% – ΑΝΕΡΓΟΣ 8%

5.Τομέας εργασίας ΠΑΡΑΓΩΓΗ 7,3%- ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ 30,6%- ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ 19,9%-ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ 10,4%-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 4,7%, – ΠΩΛΗΣΕΙΣ 8,3% –ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 3,1%- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 4,9%- ΕΛΕΓΧΤΙΚΟΙ ΜΗΧ 5,8%

6.Διοικητική θέση ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 74%- ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 15,6% – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 3,7%-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ 6,4%

7.Ζεις στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε έτη; ΝΑΙ 1,7% – ΟΧΙ 98,3%

8.Μικτές αποδοχές Βασικός 18,1%- 841€-950€ 12%- 1.051-1.200€ 14,8%- 1.200€-1.500€ 15,7% – ΑΝΩ 1500€ 21,8%

Κατηγορίες
Ειδήσεις

« Σεμινάριο Επισήμανσης τροφίμων-κανονισμός 1169/2011 – Διατροφική ετικέτα, για μέλη ΠΕΤΕΤ Από βιομηχανία κρέατος, στην Χαλκιδική ζητείται Τεχνολόγος τροφίμων για το τμ.διασφάλισης ποιότητας. »

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Υποστηρικτές

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια
  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Εγγραφή μέλους Π.Ε.ΤΕ.Τ. στο Website

NEWSLETTER

Για να ενημερώνεστε αυτόματα κάθε φορά που προστίθεται κάτι στον ιστοχώρο της ΠΕΤΕΤ, εγγραφείτε στο Newsletter μας:

FORUM ΜΕΛΩΝ

Forum μελών Π.Ε.ΤΕ.Τ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαφημιστείτε στην Π.Ε.ΤΕ.Τ.
powered by Ecs Hosting by Ecs
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Πληροφορίες

. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτόν.
Εντάξει