Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
  • rss
  • Εκλογές ΠΕΤΕΤ
  •  Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Διοίκηση – Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.)
      • Περιφερειακό Τμ. Αττικής
      • Περιφερειακό Τμ. Β. Ελλάδας
    • Λειτουργία
      • Κανονισμός λειτουργίας
    • Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
    • Καταστατικό Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Σ.Σ.Ε.
    • Επαγγελματικά δικαιώματα
    • Στόχοι
  • Γίνε μέλος
    • Είμαι μέλος της ΠΕΤΕΤ και επιθυμώ να επανενεργοποιηθώ. Τι πρέπει να κάνω?
    • Θέλω να γίνω μέλος της ΠΕΤΕΤ, τι πρέπει να κάνω;
  • Εργασία
    • Τεχνικές εκθέσεις&διαγράμματα ροής , μελέτες ασφάλειας τροφίμων και ανάπτυξης προϊόντων.
  • Δραστηριότητες
    • 7ο Διεθνές συνέδριο Επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων
    • 6ο Διεθνές συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων 18-19 Μαρτίου 2017
    • Συνέδρια/Ημερίδες/Επιμόρφωση
  • Επικοινωνία
    • Φόρμα επικοινωνίας
    • Newsletter Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
  • Συνεργασίες
  • English
    • Activities
    • Goals & Proffesional rights
  • Μέλη ιστοσελίδας
    • Εγγραφή μέλους ιστοσελίδας

Θέσεις της ΠΕΤΕΤ σχετικώς με το ΣΝ για την κατάργηση ΤΕΙ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 29 Οκτωβρίου 2018 Εκτύπωση Εκτύπωση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

  Με την ευκαιρία του νέου Σ.Ν. για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και την απορρόφηση από υπάρχοντα  τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και ΓΠΑ θα μας επιτρέψετε να σας υποβάλουμε υπόμνημα με τις  θέσεις μας.Στον ακόλουθο σύνδεσμο 181020 Υπομνημα ΠΕΤΕΤ ΣΝ ΠανΘεσσαλιας

……………………………………………………………..

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων σας καλεί άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

        1.Διατήρηση αυτοτελών σχολών Επιστήμης –Τεχνολογίας τροφίμων-ποτών-οινολογίας &Διατροφής με σταθερό προσανατολισμό στην παραγωγή.

  1. Αξιολόγηση όλων των τμημάτων των ΤΕΙ και  μετατροπήτους σε τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή κατάργηση τους  εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Σημαντική θεωρούμε την παρουσία των ενώσεων πτυχιούχων στις αξιολογήσεις των ιδρυμάτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών. Η ΠΕΤΕΤ έχει επεξεργασμένες θέσεις, τεράστια εμπειρία από τον πραγματικό κόσμο της παραγωγής και θα μπορούσε να συμβάλει θετικά
  2. Αυτόματη ισοτίμηση  πτυχίων όλων των απόφοιτων τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ με  τους αντίστοιχους αποφοίτους του τμήματος Επιστήμης και  Τεχνολογίας Τροφίμων των νέων Πανεπιστημίων που θα προκύψουν.
  3. Ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με την συνθήκη της  Μπολόνια η οποία αναγνωρίζει 8 επίπεδα εκπαίδευσης χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός σε ΑΕΙ /       ΤΕΙ κάτι το οποίο είναι μια ελληνική εφεύρεση  και ικανοποιεί συντεχνιακές μόνο αντιλήψεις.
  4. Ενιαία κατηγορία ΠΕ για όλους τους επιστήμονες και τεχνολόγους τροφίμων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στον δημόσιο , ανεξάρτητη από την γεωπονική ιδιότητα και την συμμετοχή στο ΓΕΩΤΕΕ .

Γραμματεία ΠΕΤΕΤ

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέσεις της ΠΕΤΕΤ σχετικώς με το ΣΝ για την κατάργηση ΤΕΙ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Ημερίδα :Ο Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελλάδα, Προοπτικές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας»

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 23 Οκτωβρίου 2018 Εκτύπωση Εκτύπωση

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, Αμφιθέατρο Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:00 Καλοσώρισμα & Χαιρετισμοί

Καθ. Πέτρος Σαμαράς, Κοσμήτορας Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής

11:10  Κος Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ., Διευθυντής Εργοστασίου και R&D Λάβδας Α.Ε. Ζαχαρώδη και σοκολάτα, Μέλος επιστημονικής επιτροπής τπου ΣΕΒΤ, ““ Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων: Στόχοι & Δραστηριότητες ”

11:20 “ Επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων Τμήματος Τεχνολογίας ΑΤΕΙΘ: στατιστικά στοιχεία”

Καθ. Δημήτριος Πετρίδης, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΑΤΕΙΘ

11:40 Dr. Μανώλης Τσοχατζής, Joint Research centre, European Union Reference

Laboratory for Food Contact Materials (EURL-FCM)*

12.00 Γαβριηλίδου Μαρία ,Επιθεωρήτρια ελέγχων επιχειρήσεων, Περιφερειακή διευθυνση ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας

12:10 Χρήστος Βελιάνης , Σύμβουλος επιχειρήσεων, επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας

12:20 Έλενα Σακαρέλη ,Υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας Famiglia Di Pasta, Πρόεδρος Περιφερειακού τμ. ΠΕΤΕΤ

Βόρειας Ελλαδας

12:30 Παναγιώτης Μανιατέας, Διασφάλιση ποιότητας Newrest Catering S.A. Μέλος διοίκισης ΠΕΤΕΤ

12:40 Λευτέρης Κίτσιος, Έλεγχος Ποιότητας, Ε.Ι. Παπαδόπουλος

12:50 Αναπλ. Καθ. Καλογιάννη Ελένη, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

13:00 Στρόγγυλο Τραπέζι

«Το επάγγελμα του Τεχνολόγου Τροφίμων στην Ελλάδα: Ευκαιρίες, Προκλήσεις & Προοπτικές»

13:30 Λήξη Ημερίδας

* Ο Δρ. Τσοχατζής μετά την ομιλία επαγγελματικής σταδιοδρομίας θα κάνει και επιστημονική παρουσίαση με θέμα «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα και μετανάστευση χημικών ουσιών στα τρόφιμα. Αναλυτικές τεχνικές και προσεγγίσεις για τον προσδιορισμό τους»

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα :Ο Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελλάδα, Προοπτικές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας»
Κατηγορίες
Ειδήσεις

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΑΓΟΡΑ

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 15 Οκτωβρίου 2018 Εκτύπωση Εκτύπωση

Η Π.Ε.ΤΕ.Τ υποστηρίζει και συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΙεραΟδός 75, Βοτανικός
Σάββατο 20/10/2018 10.00-14.00

Με θέμα :ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΑΓΟΡΑ
Υπεύθυνος ο Λέκτορας του ΓΠΑ Αντώνης Καναβούρας
Ακολουθεί το προγραμμα:

-Επισήμανση συσκευασιών τροφίμων βάσει κανονισμού 1169/2011 Μαργαρίτα Τσάκωνα, Γεωπόνος-Επιστήμων τροφίμων, Μέλος ΠΕΤΕΤ

-Συσκευασία στην βιομηχανία τροφίμων Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Διευθυντής εργοστασίου και R&D Λάβδας Α.Ε., μέλος της επιστημονικής επιτροπής ΣΕΒΤ

-Ασφαλής και Ποιοτική Συσκευασία Τροφίμων Ζωή Μούσια, Χημικός Μηχανικός

-Βιομηχανικές Διεργασίες Συσκευασίας. Σύγχρονες Ικανότητες και Δεξιότητες. Καναβούρας Αντώνης. Συσκευασία Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συντονίστρια Εύα Κωνσταντίνη-Τομέας κατάρτισης & επικοινωνίας ΠΕΤΕΤ
*Η είσοδος είναι ελέυθερη

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΑΓΟΡΑ
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Συσκευασία 2018-Δελτίο τύπου για την επιτυχημένη ολοκλήρωση επιστημονικής ημερίδας της ΠΕΤΕΤ

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 14 Οκτωβρίου 2018 Εκτύπωση Εκτύπωση

Η διοίκηση της  Π.Ε.ΤΕ.Τ. ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιστημονικής ημερίδας που οργάνωσε το Σάββατο 13/10/2018 σε συνεργασία με τον ΣΥΒΙΠΥΣ με θέμα :«Καινοτόμες συσκευασίες με στόχο την μείωση των αποβλήτων τροφίμων » στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα πλαίσια της έκθεσης Syskeyasia & Plastica 2018.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε :

1.Την διοργανώτρια εταιρία 3ΕΚ-Οργάνωση εκθέσεων και προσωπικά τον κύριο Πετρόπουλο για την φιλοξενία .

2.Τον πρόεδρο του ΣΥΒΙΠΥΣ Δημήτρη Μαντή και τον Γ.Δ. Μίλτο Μέλιο

3.Την κα. Β.Παπαδημητρίου Γ.Διευθύντρια Σ.Ε.Β.Τ.

4.Τον κ. Πέτρο Ταραντίλη Προέδρο Τμ.Επιστήμης Τροφίμων ΓΠΑ ,

Καθώς και τους εξαιρετικούς ομιλητές που μας τίμησαν προσεγγίζοντας με μεγάλη επάρκεια και ευαισθησία για το περιβάλλον τα θέματα τους.

  1. Δρ. Θεοφανία Τσιρώνη-Δρ. Ελένη Γώγου μέλη της ομάδας του  καθηγητή Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ,Πέτρου Ταούκη
  2. ΣπυρίδωναΠαπαδάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  3. Αθανασία Αντωνίου , Γεωπόνο –Τεχνολόγος Τροφίμων
  4. Χρήστος Μουρτζιόπουλο , Υπεύθυνο Διασφάλισης ποιότητας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε.
  5. Νίκο Φαραντούρη, Sustainability Manager  GR & CY, COCA COLA 3E Ελλάδος ΑΕΒΕ & Επιτροπή Περιβάλλοντος ΣΕΒΤ. .
  6. Αντώνιο Καναβούρα , Λέκτορα Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  7. Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, Χημικό Μηχανικό, R&D Χατζόπουλος Α.Ε
  8. Πασχάλη Καστανά, Region Manufacturing Services & Packaging / NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Ευχαριστούμε την πρόεδρο του π.τ Β.Ε της ΠΕΤΕΤ Έλενα Σακαρέλη για την οργάνωση και τον συντονισμό , την Γ.Γ. Μαρίνα Πούλιου ,τα μέλη της διοίκισης Μαριάννα Τρίμα ,Μηλένα Μαργέλη,Ευδαίμων Ελευθερία και Παναγιώτη Μανιατέα για την  συμβολή τους στην οργάνωση της ημερίδας.Τα μέλη μας Εύα Κωσταντίνη, Κωνσταντίνο Τζόγια, Παναγιώτα παυλοπούλου, Παναγιώτα Βλάχου  καθώς και την πολυπληθή εθελοντική ομάδα που υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την δράση και στελέχωσε το περίπτερο στην έκθεση.

Τέλος δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση δράσεις και πρωτοβουλιές σε όλο το επιστημονικό και επαγγελματικό φάσμα του τομέα τροφίμων στην Ελλαδα.

Ιωάννης Σμαρνάκης

Πρόεδρος

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συσκευασία 2018-Δελτίο τύπου για την επιτυχημένη ολοκλήρωση επιστημονικής ημερίδας της ΠΕΤΕΤ
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Υποστηρικτές

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια
  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Εγγραφή μέλους Π.Ε.ΤΕ.Τ. στο Website

NEWSLETTER

Για να ενημερώνεστε αυτόματα κάθε φορά που προστίθεται κάτι στον ιστοχώρο της ΠΕΤΕΤ, εγγραφείτε στο Newsletter μας:

FORUM ΜΕΛΩΝ

Forum μελών Π.Ε.ΤΕ.Τ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαφημιστείτε στην Π.Ε.ΤΕ.Τ.
powered by Ecs Hosting by Ecs
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Πληροφορίες

. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτόν.
Εντάξει