Επιτυχής ολοκλήρωση επιστημονικής ημερίδας της ΠΕΤΕΤ στα πλαίσια της FOODTECH – 11/11/2023
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 12 Νοεμβρίου 2023 ΕκτύπωσηΑγαπητοί συνάδελφοι ,φίλοι και συνεργάτες σας ενημερώνουμε ότι ακόμη μια επιστημονική ημερίδας της ένωσης μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα πλαίσια της FOODTECH & GLOBAL
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά του εξαιρετικούς ομιλητές μας , ακαδημαϊκούς και στελέχη επιχειρήσεων, για την συμμετοχή τους. Συγκεκριμένα:
Ηλίας Αλεξίου, Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ, επιθεωρητής περιφέρειας Αττικής
Όλγα Μαλισόβα , Επίκουρη Καθηγήτρια, τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Πατρών
Νικόλαος Γκιώνης, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, επικεφαλής επιθεωρητής TUV AUSTRIA Hellas.
Ιωάννης Σμαρνάκης , Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Δ/ντης Εργοστασίου & Ανάπτυξης Λάβδας Α.Ε
Φανή Τσιρώνη, Επίκουρη καθηγήτρια, τμ. Επιστήμης τροφίμων και διατροφής Ανθρώπου. Γ.Π.Α
Νικόλαος Ανδρίτσος, Επίκουρος καθηγητής τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Πατρών
Κώστας Σάμιος, Phd, Διευθυντής Διασφάλισης ποιότητας ΤΣΙΜΗΣ Α.Ε.
Ελένη Γώγου –Δρ. Χημικός Μηχανικός, Ερευνήτρια, Εργ. Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων ΕΜΠ
Ανδριάνα Λάζου, Επίκουρη Καθηγήτρια, τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΑ.Δ.Α.
Ζωή Μούσια– Δρ. Χημικός μηχανικός, Προϊσταμένη Δ/σης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας & Διατροφής του ΕΦΕΤ
Παναγιώτης Σκανδάμης , Καθηγητής , τμήμα Επιστήμης τροφίμων και διατροφής Ανθρώπου Γ.Π.Α
Νικόλαος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc, Γ. Διευθυντής CIBUM |
Τους συντονιστές Εύα Κωνσταντίνη ,Βιοτεχνολόγο MSc, μέλος ΠΕΤΕΤ., Αθανασία Αντωνίου, Γεωπόνο-Τεχνολόγος Τροφίμων MSc Ε. Γραμματέας ΠΕΤΕΤ, Παναγιώτη Μανιατέα Γ. Γραμματέας της ΠΕΤΕΤ , την ταμία της ένωσης Παναγιώτα Βλάχου και τα μέλη μας Αναστασία Παναγοπούλου, Στέλλα Μπέκα και Γιάννη Καράλη για τον συντονισμό και την γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης.
Τέλος τα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας .Πάν από όλα τους πολυπληθείς συμμετέχοντες που με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας περιβάλουν με εμπιστοσύνη την ένωση και μας ωθούν να συνεχίσουμε πιο ευρηματικά και πυκνά τις δράσεις μας.
Γραμματεία ΠΕΤΕΤ
Νέο Βιβλίο ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Καθ. Π. Σκανδάμη
Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 10 Νοεμβρίου 2023 ΕκτύπωσηΠαρουσιάζουμε νέο βιβλίο του καθηγητή Γ.Π.Α. κ. Π. Σκανδάμη, που κυκλοφόρησε προσφάτως
Ειδικά για τα μέλη της ένωσης το βιβλίο προσφέρεται με έκπτωση 30% .
«Οι στόχοι που φιλοδοξεί να επιτύχει αυτό το βιβλίο είναι: (1) να συγκεντρώσει και συγχωνεύσει δι-επιστημονικές γνώσεις, αρχές και σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες, καίτοι διάσπαρτες σε διάφορες πηγές, φρονώ ότι είναι απαραίτητες για την κατανόηση από τους φοιτητές των βασικών αρχών της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και την πρακτική εφαρμογή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, (2) να μετατρέψει τις επί μακρόν διαθέσιμες πληροφορίες σε γνώση, (3) να συστηματοποιήσει την πρακτική εφαρμογή της εν λόγω γνώσης μέσω ενδεικτικών περιπτωσιολογικών μελετών, οδηγώντας τον αναγνώστη στη σύνθεση της δι-επιστημονικής γνώσης, (4) να αποτελέσει μία Ακαδημαϊκή κληρονομιά για το μάθημα που μου έχει ανατεθεί, ως ύστατο παραδοτέο της εμπειρίας που έχω συσσωρεύσει.
Οι αρχές και προσεγγίσεις που πραγματεύεται το βιβλίο, αποσκοπούν όχι μόνο στο να περιγράψουν το ΤΙ ισχύει ( = «δεδομένα» → «πληροφορία»), αλλά επιπλέον στο να αποκρυπτογραφήσουν το ΓΙΑΤΙ (= «γνώση»). Να οδηγήσουν, κατά περίπτωση, στο ΠΩΣ χρησιμοποιούνται ( = «σοφία») στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων και προκλήσεων αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων. Αναλύονται οι βασικές πτυχές της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως οι τύποι των τροφικών δηλητηριάσεων, οι πηγές κινδύνου, οι οδοί επιμόλυνσης των τροφίμων, τα προ-απαιτούμενα και οι ορθές πρακτικές υγιεινής, οι αρχές HACCP, η αποτίμηση επικινδυνότητας και τα σύγχρονα εργαλεία για την εφαρμογή της στην πράξη, η μικροβιολογία πρόρρησης (predictive modelling), καθώς και αντιπροσωπευτικές περιπτωσιολογικές μελέτες εφαρμογής των προαναφερθέντων γνώσεων.
Έγινε επιμελής και φιλότιμη προσπάθεια να γραφτεί με τη ροή και την αμεσότητα των παραδόσεων στο αμφιθέατρο, έναντι ενός ακροατηρίου φιλομαθών φοιτητών, επίδοξων επιστημόνων-τεχνολόγων τροφίμων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Εντούτοις, συνίσταται ο αναγνώστης να παραμένει σε εγρήγορση για την παρακολούθηση της επικαιροποίησης ορισμένων ευμετάβλητων πτυχών της παρεχόμενης πληροφορίας, μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης έκδοσης.
Γραμματεία ΠΕΤΕΤ
https://www.embryopub.gr/index.php?target=products&product_id=4187