Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
  • rss
  • Εκλογές ΠΕΤΕΤ
  •  Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Διοίκηση – Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.)
      • Περιφερειακό Τμ. Αττικής
      • Περιφερειακό Τμ. Β. Ελλάδας
    • Λειτουργία
      • Κανονισμός λειτουργίας
    • Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
    • Καταστατικό Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Σ.Σ.Ε.
    • Επαγγελματικά δικαιώματα
    • Στόχοι
  • Γίνε μέλος
    • Είμαι μέλος της ΠΕΤΕΤ και επιθυμώ να επανενεργοποιηθώ. Τι πρέπει να κάνω?
    • Θέλω να γίνω μέλος της ΠΕΤΕΤ, τι πρέπει να κάνω;
  • Εργασία
    • Τεχνικές εκθέσεις&διαγράμματα ροής , μελέτες ασφάλειας τροφίμων και ανάπτυξης προϊόντων.
  • Δραστηριότητες
    • 7ο Διεθνές συνέδριο Επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων
    • 6ο Διεθνές συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων 18-19 Μαρτίου 2017
    • Συνέδρια/Ημερίδες/Επιμόρφωση
  • Επικοινωνία
    • Φόρμα επικοινωνίας
    • Newsletter Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
  • Συνεργασίες
  • English
    • Activities
    • Goals & Proffesional rights
  • Μέλη ιστοσελίδας
    • Εγγραφή μέλους ιστοσελίδας

Ακρυλαμίδιο στα αρτοσκευάσματα, Άρθρο της Τεχνολόγου Τροφίμων ΜSc, Χαλιωρή Ελένης

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 22 Απριλίου 2019 Εκτύπωση Εκτύπωση
Ακρυλαμίδιο και μέτρα άμβλυνσης στα αρτοσκευάσματαΛήψη

Στα πλαίσια δημοσιεύσεων εργασιών των μελών μας ακολουθεί εργασία της συναδέφλου Χαλιωρή Ελένης από ομιλία της σε ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στα πλαίσια της ΑΡΤΟΖΑ 2019.

Γραμματεία ΠΕΤΕΤ

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακρυλαμίδιο στα αρτοσκευάσματα, Άρθρο της Τεχνολόγου Τροφίμων ΜSc, Χαλιωρή Ελένης
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Σεμινάριο της ΠΕΤΕΤ στην Θεσσαλονίκη- Μελέτη HACCP- Νοθεία στα τρόφιμα- Halal.

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 20 Απριλίου 2019 Εκτύπωση Εκτύπωση

Η διοίκηση της Π.Ε.ΤΕ.Τ.  Β.Ε. ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου κατάρτισης τον Μάιο 2019 στην Θεσσαλονίκη και προσκαλεί τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.(απόλυτη προτεραιότητα στα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΠΕΤΕΤ.)

190517 Αιτηση-συμμετοχηςΛήψη

Η αίτηση-συμμετοχης παρακαλούμε να συμπληρωθεί και να αποσταλεί έως 9/5/2019 στο e-mail [email protected]

*ΠΡΟΣΟΧΗ Αιτήσεις οι οποίες δεν είναι πλήρως συμπληρωμένες δεν θα γίνονται δεκτές.

Α. Η θεματολογία είναι

1.Νοθεία και απάτη στα τρόφιμα- Εκπόνηση μελέτης HACCP- Πιστοποίηση Χαλάλ Στο μάθημα θα διδάξουν:

Σμαρνάκης Ιωάννης- Μανιατέας Παναγιώτης -Σακαρέλη Έλενα : 10 ΩΡΕΣ
       

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17/5/2019 ,    17.30-22.00 και 

ΣΑΒΒΑΤΟ      18/5/2019         9.00-14.30

Β.Χώρος διεξαγωγής

Θεσσαλονίκη,  Δωδεκανησσου 23, 3ος όροφος

Γ.Κόστος συμμετοχής, ανά σεμινάριο

Ταμειακώς εντάξει μέλη ΠΕΤΕΤ και φοιτητές επί πτυχίω, των σχολών επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων: 

Δ.Βεβαίωση χορηγείται με την ολοκλήρωση των μαθημάτων καθώς και ύλη του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή.

Γραμματεία Π.Ε.ΤΕ.Τ.

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο της ΠΕΤΕΤ στην Θεσσαλονίκη- Μελέτη HACCP- Νοθεία στα τρόφιμα- Halal.
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Απάντηση του υφυπουργού εργασίας σε υπόμνημα της ΠΕΤΕΤ σχετικώς με τις αναθέσεις στις σχολές μαθητείας ΕΠΑ Σ ΟΑΕΔ

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 16 Απριλίου 2019 Εκτύπωση Εκτύπωση

Ο υφυπουργός εργασίας κύριος Μπάρκας απάντησε αμέσως στο υπόμνημα μας. Προτείναμε μια συνάντηση εργασίας, θεωρώντας ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση του .

Παρ’ ότι διαφωνούμε με το σκεπτικό του υπουργείου, παραθέτουμε την απάντηση του για λόγους δημοκρατικής τάξης:

“Σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.190409_1/9-4-2019 επιστολής σας με θέμα «Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης: Αναγκαιότητα τροποποίησης ανάθεσης μαθημάτων στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ», σας γνωστοποιούμε την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της  Διοίκησης του ΟΑΕΔ:

   «Κατά την απόφαση αναθέσεων διδασκαλίας των μαθημάτων της ειδικότητας «Μαγειρικής Τέχνης» ελήφθησαν υπόψη, το Επαγγελματικό Περίγραμμα «Μαγείρων» του ΕΟΠΠΕΠ, το Αναλυτικό Πρόγραμμα της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, η άποψη των ειδικών επί των αναθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και βεβαίως τα επαγγελματικά δικαιώματα και προγράμματα σπουδών των εμπλεκομένων εκπαιδευτών συμπεριλαμβανομένων αυτών της ειδικότητας ΠΕ88.04(Διατροφής).

    Ειδικότερα ελήφθη σοβαρά υπόψη  η απαίτηση για απόκτηση επαρκών γνώσεων σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, την συντήρηση, χρήση και επεξεργασία τους, όπως και εσείς επισημαίνετε. Προς τούτο, εκτιμώντας ότι το περιεχόμενο των σπουδών τους είναι τέτοιο που τους δίδει την δυνατότητα να διδάξουν τα ανάλογα μαθήματα, αναθέσαμε (σε 1ηανάθεση) στους πτυχιούχους της ειδικότητας ΠΕ88.04 (Διατροφής) τα ανάλογα μαθήματα ως εξής:

1.       Υγιεινή Τροφίμων – Διασφάλιση Ποιότητας – HACCP ή Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων ή Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων

2.       Τροφογνωσία – Διαιτητική

3.       Ανατομία – Τεμαχισμός Κρεάτων

4.       Ελληνική & Διεθνής Κουζίνα (θεωρία)

5.       Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Τέχνης (θεωρία και εργαστήριο)

6.       Στοιχεία Οινολογίας

7.       Περιβάλλον Εργασίας – Επιχειρηματικότητα (κοινή ανάθεση όλων όσων διδάσκουν τεχνικά μαθήματα της ειδικότητας)

    Σε ό,τι αφορά την ανάθεση της διδασκαλίας του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος «Ελληνική & Διεθνής Κουζίνα Ι & ΙΙ ή Μαγειρική Τέχνη Ι & ΙΙ», στην ειδικότητα ΠΕ 80 με πτυχίοαποκλειστικά Τουριστικών Επιχειρήσεων ή Τουριστικών Επαγγελμάτων, από κοινού με εξειδικευμένο Μάγειρα ΤΕ ή ΔΕ, αυτή έγινε λαμβάνοντας υπόψη ότι:

    Στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της κατεύθυνσης Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Β΄ και Δ΄ εξάμηνα διδάσκεται το μάθημα Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ξενοδοχείων  Ι & ΙΙ (2 ώρες θεωρία – 3 ώρες εργαστήριο)- Ν.Π.Σ 2009-2010ε στο οποίο εμπεριέχεται/αντιστοιχεί το μάθημα Επαγγελματική Μαγειρική (1 ώρα Θεωρία 3 Εργαστήριο) και Μαζική Παραγωγή Φαγητών (5 ώρες Εργαστήριο) του Π.Π.Σ 2000-2001.

Επιπροσθέτως επισημαίνουμε ότι στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ 88.04 (Διατροφής) έχουν ανατεθεί, σε 1η ανάθεση, το σύνολο των μαθημάτων και ωρών Α΄& Β΄ τάξης της ειδικότητας Αρτοποιϊας – Ζαχαροπλαστικής του υλοποιείται από τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ.

    Τέλος, σημειώνουμε  ότι οι αναθέσεις όλων των μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων,  τυγχάνουν της έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτό εμφαίνεται   στο αντίστοιχο ΦΕΚ  (5221/Β΄/21-11-2018), ΚΥΑ Υπουργών Παιδείας Έρευνας και  Θρησκευμάτων – Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης. «

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Kώστα Μπάρκα

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απάντηση του υφυπουργού εργασίας σε υπόμνημα της ΠΕΤΕΤ σχετικώς με τις αναθέσεις στις σχολές μαθητείας ΕΠΑ Σ ΟΑΕΔ
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Στατιστικά απασχόλησης μελών ΠΕΤΕΤ -12/2018

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 15 Απριλίου 2019 Εκτύπωση Εκτύπωση
ΠΙΝΑΚΑΣ 1 – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στοιχεία μελών ΠΕΤΕΤ 12/2018
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ73%
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ11%
ΑΝΕΡΓΟΣ10%
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ5%
ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ1%
Σύνολο100%
ΠΙΝΑΚΑΣ 2-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Στοιχεία μελών ΠΕΤΕΤ 12/2018
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ63%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ13%
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ12%
ΆΛΛΟ3%
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΚΑΛΥΝΤ3%
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΆΛΛΗ3%
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ1%
ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ1%
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ1%
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΕΩΝ1%
Σύνολο100%
ΠΙΝΑΚΑΣ 3-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στοιχεία μελών ΠΕΤΕΤ 12/2018
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ31%
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ22%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ11%
ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ9%
ΠΩΛΗΣΕΙΣ8%
ΆΛΛΗ6%
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ5%
ΔΙΟΙΚΗΣΗ3%
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ4%
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ1%
Σύνολο100%
Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στατιστικά απασχόλησης μελών ΠΕΤΕΤ -12/2018
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Σελίδα 1 από 212»

Υποστηρικτές

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια
  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Εγγραφή μέλους Π.Ε.ΤΕ.Τ. στο Website

NEWSLETTER

Για να ενημερώνεστε αυτόματα κάθε φορά που προστίθεται κάτι στον ιστοχώρο της ΠΕΤΕΤ, εγγραφείτε στο Newsletter μας:

FORUM ΜΕΛΩΝ

Forum μελών Π.Ε.ΤΕ.Τ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαφημιστείτε στην Π.Ε.ΤΕ.Τ.
powered by Ecs Hosting by Ecs
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Πληροφορίες

. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτόν.
Εντάξει