Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
  • rss
  • Εκλογές ΠΕΤΕΤ
  •  Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Διοίκηση – Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.)
      • Περιφερειακό Τμ. Αττικής
      • Περιφερειακό Τμ. Β. Ελλάδας
    • Λειτουργία
      • Κανονισμός λειτουργίας
    • Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων
    • Καταστατικό Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
    • Σ.Σ.Ε.
    • Επαγγελματικά δικαιώματα
    • Στόχοι
  • Γίνε μέλος
    • Είμαι μέλος της ΠΕΤΕΤ και επιθυμώ να επανενεργοποιηθώ. Τι πρέπει να κάνω?
    • Θέλω να γίνω μέλος της ΠΕΤΕΤ, τι πρέπει να κάνω;
  • Εργασία
    • Τεχνικές εκθέσεις&διαγράμματα ροής , μελέτες ασφάλειας τροφίμων και ανάπτυξης προϊόντων.
  • Δραστηριότητες
    • 7ο Διεθνές συνέδριο Επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων
    • 6ο Διεθνές συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων 18-19 Μαρτίου 2017
    • Συνέδρια/Ημερίδες/Επιμόρφωση
  • Επικοινωνία
    • Φόρμα επικοινωνίας
    • Newsletter Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
  • Συνεργασίες
  • English
    • Activities
    • Goals & Proffesional rights
  • Μέλη ιστοσελίδας
    • Εγγραφή μέλους ιστοσελίδας

Νέο πρόγραμμα δια ζώσης κατάρτισης με θέμα “Εκπόνηση μελέτης HACCP σε υφιστάμενη εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων-Νοθεία στα τρόφιμα” 

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 18 Μαΐου 2022 Εκτύπωση Εκτύπωση

Μετά από δυόμισι χρόνια επανερχόμαστε οργανώνοντας σεμινάριο με φυσική παρουσία.

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων ανακοινώνει νέο κύκλο κατάρτισης, στην Αθήνα,  για ενεργά μέλη της και φοιτητές σχολών Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων με θέμα:

“Εκπόνηση μελέτης HACCP σε υφιστάμενη εγκατάσταση παράγωγης τροφίμων-Νοθεία στα τρόφιμα” 

Ο στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βαθιές και πολύπλευρες γνώσεις.

Α. Θεματολογία

1.Πως προσεγγίζουμε την ανάγκη μιας επιχείρησης για εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας τροφίμων .

2.Πως ετοιμάζουμε προσφορά και χρονοδιάγραμμα εκπόνησης και κοστολόγησης του έργου

3.Σε ποια νομοθεσία αναφερόμαστε και πως επιλέγουμε πρότυπο εαν θέλουμε να πιστοποιήσουμε.

4.Πώς εκπονούμε την μελέτη και εκπαιδεύουμε προσωπικό για την εφαρμογή της.

5.Διατροφική πολιτική σε σχέση με την ασφάλεια τροφίμου.

6.Πως ετοιμάζουμε την επιχείρηση για επιθεώρηση πιστοποίησης

Μετά το θεωρητικό μέρος θα ακολουθήσει  key-study με όλα τα βήματα σε συγκεκριμένη παραγωγική επιχείρηση με την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων, διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαλεία  καθώς και δράσεις έκπληξη……

Β. Ποιοί θα διδάξουν;

Η εκπαιδευτική ομάδα περιλαμβάνει τα εξής μέλη μας:

Νικόλαος Γκιώνης , Ιωάννης Σμαρνάκης, Αθανασία Αντωνίου, Ηλίας Αλεξίου

Γ. Πού θα γίνουν τα μαθήματα ;

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 171, Δάφνη , εκπαιδευτική αίθουσα Σεφ Club (πλησίον μετρό Αγ.Ιωάννη).

Δ. Πότε θα γίνουν τα μαθήματα;

Παρασκευή  17/06/2022 17.00-22.00 και  Σάββατο 18/6/2022  10.00-15.00 Σύνολο 10 ώρες

Ε.Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα;

Το κόστος είναι 20€ για μέλη και φοιτητές ,  το οποίο μπορεί να καταβληθεί ,με επίσκεψη στα γραφεία της ένωσης ή κατάθεση στον λογαριασμό της ΠΕΤΕΤ ,με ονοματεπώνυμο και την ένδειξη ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.

ALPHA BANKΑρ.Λογ. ΙΒΑΝ :GR18 0140 2600 2600 0210 1048 843  (προσοχή αν δεν έχετε λογαριασμό στην ALFA πρέπει να πάτε σε κατάστημα για την κατάθεση αυτοπροσώπως ή να επιβαρυνθείτε το κόστος δαιτραπεζικής συναλλαγής)

ΣΤ. Ποιοι θα δικαιούνται συμμετοχής;

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενεργά μέλη Π.Ε.ΤΕ.Τ. (εκπληρωμένες ταμειακές υποχρεώσεις μέχρι 2022) ,εφόσον υπάρχουν θέσεις θα διατεθούν σε φοιτητές.

Μετά το τέλος των μαθημάτων θα δοθούν βεβαιώσεις και το εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Παρακαλούμε να στείλετε την αίτηση συμμετοχής στο [email protected] μέχρι Παρασκευή 3/06/2022 

Αιτηση-συμμετοχης-σε-σεμιναριοΛήψη

Γραμματεία ΠΕΤΕΤ

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέο πρόγραμμα δια ζώσης κατάρτισης με θέμα “Εκπόνηση μελέτης HACCP σε υφιστάμενη εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων-Νοθεία στα τρόφιμα” 
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Ημερίδα: Ο Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελληνική & Διεθνή πραγματικότητα, επαγγελματικές προοπτικές, επιλογές & κατευθύνσεις

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 16 Μαΐου 2022 Εκτύπωση Εκτύπωση

Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) συνδιοργανώνει με την ΠΕΤΕΤ, ημερίδα για την θέση των Επιστημόνων Τεχνολόγων τροφίμων, στην αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές προκλήσεις και προοπτικές.

Η πρωτοβουλία της ένωσης μας για ανταλλαγή απόψεων με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την επικοινωνία με τους φοιτητές ξεκινά από την Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 Ώρα 10:00 πμ.

Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων .

Η διοίκηση της ένωσης δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τους θεσμικούς φορείς και είναι πάντα κοντά στους φοιτητές μας.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης.

ΔΙΠΑΕ_ΠΕΤΕΤ-πρόγραμμα-ημερίδαςΛήψη
Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα: Ο Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων στην Ελληνική & Διεθνή πραγματικότητα, επαγγελματικές προοπτικές, επιλογές & κατευθύνσεις
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Επαγγελματικά δικαιώματα Επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμων σχολών της Ε.Ε.

Διαχειριστής Π.Ε.ΤΕ.Τ. | 10 Μαΐου 2022 Εκτύπωση Εκτύπωση

Η ΠΕΤΕΤ ως εκπρόσωπος τους συνόλου των πτυχιούχων Τεχνολόγων και Επιστημόνων Τροφίμων & Ποτών της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, όπως οφείλει προς τα μέλη της, λαμβάνει πρωτοβουλία ανανέωσης, ενοποίησης και εκσυγχρονισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.(Ε.Δ.). Ο εμπλουτισμός του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με νέα Πανεπιστημιακά τμήματα αλλά και η ευθυγράμμιση που απαιτείται με την Ευρωπαϊκή ταξινόμηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων (ESCO), μας οδήγησαν να λάβουμε αυτή την πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1.Επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με όλα τα τμήματα Επιστήμης & Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής, Ανώτατης εκπαίδευσης.

2.Ενημέρωση των σχετικών τμημάτων και των αντίστοιχων φοιτητικών συλλόγων για την πρωτοβουλία και καταγραφή των απόψεών τους.

3.Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στο χώρο των Πανεπιστημίων, για τον ρόλο του Επιστήμονα και Τεχνολόγου Τροφίμων στην αγορά εργασίας ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά οι φοιτητές μας. Η πλούσια εμπειρία των μελών μας, σε όλες τις πτυχές και τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την εμπορία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και την εκπαίδευση, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί εχέγγυο επιτυχούς μεταφοράς πλήθους γνώσεων και εμπειριών στους φοιτητές μας.

4.Εκτεταμένη πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων, για τον ρόλο του Επιστήμονα και Τεχνολόγου Τροφίμων μέσω κατ’ ιδίαν συναντήσεων αλλά και εκδηλώσεων, αρθογραφίας, συνεντεύξεων στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο .

5.Πρόσκληση των συναρμόδιων υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης αλλά και των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, να λάβουν γνώση των απόψεων μας και να τοποθετηθούν. Στόχος είναι η άμεση νομοθετική πρωτοβουλία .

6.Κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα με ημερίδα και προσκεκλημένους όλα τα μέρη.

Προς δική σας πρώτη ενημέρωση ακολουθούν οι προτάσεις μας και επιθυμούμε την υποστήριξη του Τμήματος σας στην υλοποίηση των στόχων μας. Θεωρούμε την συμμετοχή σας σημαντική στην αναδιαμόρφωση Ε.Δ. και εφόσον το επιθυμείτε είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψιν την υπάρχουσα μέχρι τώρα νομοθεσία,

Προεδρικό διάταγµα  ΦΕΚ 36/τεύχος Α’/7-2-1989, άρθρο 1,

Νόμος 4235/2014 – ΦΕΚ 32/Α/11-2-2014 Άρθρο 51 Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων

Νόμος 4254/2014 (ΦΕΚ Α 85/7-4-2014) ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ.7: ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ Α-ΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟ-ΦΙΜΩΝ- ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

καταθέτουμε την παρακάτω ενιαία πρόταση επαγγελματικών δικαιωμάτων Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων & Ποτών, Ανωτάτης Εκπαίδευσης και των τέως τμημάτων Ανώτατης Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι πτυχιούχοι  τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίµων, µε βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ασχολούνται – αυτοδύναµα είτε σε συνεργασία µε άλλους επιστήμονες  µε την µελέτη, την έρευνα και την εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τοµείς της Επιστήµης Τροφίµων.

Αναλυτικά :

Στη διαδικασία της συντήρησης επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου  τροφίμων, ποτών και νερού.

Της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στο βιολογικό καθαρισµό των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίµων με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη .

Στην εκπόνηση μελετών ασφάλειας τροφίμων και στον έλεγχο εφαρμογής τους

Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Σε νοσηλευτικά ιδρύματα, παιδικούς και νηπιοβρεφικούς σταθμούς, γηροκομεία, κατασκηνώσεις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και οποιαδήποτε δομή η επιχείρηση δημόσια ή ιδιωτική στην οποία παρέχεται μαζική εστίαση, ως υπεύθυνοι ασφάλειας τροφίμων.

Οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν δικαίωµα να εργαστούν ως στελέχη στον ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα όπως αυτός προσδιορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά, ή ως αυτοαπασχολούµενοι. Τα καθήκοντα που δύναται να έχουν περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στα ακόλουθα:

1. Στις βιομηχανίες  και βιοτεχνίες στην παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίµων καθώς και στις Υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίµων.

2. Στην εµπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίµων και πρώτων ή πρόσθετων υλών.

3. Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίµων , ποτών και νερού , σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις που χορηγούν τις σχετικές άδειες τα αρµόδια Υπουργεία που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.

4. Εκπόνηση ή συµµετοχή στην εκπόνηση µελετών οικονοµοτεχνικής σκοπιµότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών τροφίµων.

5. Εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση µελετών και  επίβλεψη για την κατασκευή ή επέκταση βιομηχανιών τροφίµων.

6.Εκπόνηση ή συµµετοχή στην εκπόνηση µελετών συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

7.Εκπροσώπηση στις κατ΄έφεσιν αντιπαραστάσεις,  βάσει των διατάξεων ΚΤΠ

8.Υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας όπως ορίζεται από την εκάστοτε εργατική νομοθεσία

9. Άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφέων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίµων.

10. Άσκηση κάθε άλλης δραστηριότητας σε επαγγελµατικά αντικείμενα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων.

Οι πτυχιούχοι τμημάτων µπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσµα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας σε βιοµηχανίες και βιοτεχνίες τροφίµων και υπηρεσίες τροφίµων δημόσιες ή ιδιωτικές.

Οι πτυχιούχοι των Τµηµάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων µπορούν να καλύπτουν τις θέσεις υπεθύνων στελεχών στις επιχειρήσεις που προβλέπονται από την εκάστοτε ισχύουσα νοµοθεσία για την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

Ελπίζουμε οι παραπάνω προτάσεις να αποτελέσουν μια καλή βάση για έναν υγιή διάλογο που και με τα σχόλια, τις παρατηρήσεις αλλά τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών να εξελιχθούν ως τα εκσυγχρονισμένα δικαιώματα του κλάδου μας.

Σχόλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαγγελματικά δικαιώματα Επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων Ανώτατης Εκπαίδευσης και ομότιμων σχολών της Ε.Ε.
Κατηγορίες
Ειδήσεις

Υποστηρικτές

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια
  • Ειδήσεις
  • Εργασίες-Άρθρα
  • Προσφορά εργασίας
  • Σεμινάρια

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Εγγραφή μέλους Π.Ε.ΤΕ.Τ. στο Website

NEWSLETTER

Για να ενημερώνεστε αυτόματα κάθε φορά που προστίθεται κάτι στον ιστοχώρο της ΠΕΤΕΤ, εγγραφείτε στο Newsletter μας:

FORUM ΜΕΛΩΝ

Forum μελών Π.Ε.ΤΕ.Τ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Διαφημιστείτε στην Π.Ε.ΤΕ.Τ.
powered by Ecs Hosting by Ecs
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Πληροφορίες

. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτόν.
Εντάξει